14 Mart 2009 Cumartesi

Bizimle beraber calismak isterseniz........

.Bizimle beraber calismak isterseniz Kirmizi-seytanka@hotmail.com msn adresinden ulasin
beraber calisalim

sitemiz dahada buyumesi icin yardimci olun


SEYTANIZMA

10 Mart 2009 Salı

Barçali yildiz futbolcular


Barcelona tariHine dunYaniN gelmis gecmis bir cok yildiz futbolcular transfar edildi ve ya alt yapidan yetisdirildi.Bunlardan son   donemdeki en buyuk yildizlarinin bazilar:

QUINI

DIEGO ARMANDO MARADONA

JOSEP GUARDIOLA

ROMÁRIO DE SOUZA

LUIS ENRIQUE MARTÍNEZ

RONALDO LUIZ NAZARIO

RIVALDO

RONALDINHO

DECO

MESSI

HENRY

ETO'O

Aradaki fark yerinde duramiyor


Real Madrid ile arasındaki 12 puanlık farkı, son 3 haftada aldığı 2 yenilgi ve 1 beraberlik ile koruyamayan Barcelona, lider olarak çok rahat bir avantajı elinden kaçırdı. İspanyol basınında yer alan analizlerde, Barça'nın sorunu ''topsuz oynamayı başaramıyor, futbolunun sadece baskı ve ataktan ibaret olduğu anlaşıldı, rakipleri artık Barcelona'yı nasıl durduracaklarını biliyor, defansif hataların faturasını ödemeye başladı, İniesta ve Messi gününde olmadığında lider eksikliği yaşıyor'' başlıklarıyla anlatılıyor. 

La Liga'nın ilk yarısında 19 maçta sadece 13 gol yiyen Barcelona, ikinci yarıdaki 6 maçta kalesinde 11 gol buldu. Barcelona'nın, Real Madrid'den fazla olarak Kral Kupası'nda da yoluna devam etmesi, fiziki açıdan Barçalı futbolcuların yorgun olduğu yorumlarını da getiriyor. Futbol eleştirmenleri, La Liga'da ''iki hız'' olduğu görüşünde birleşirken, ilk yarıda Barcelona'nın yakaladığı ritmin ikinci yarıda Real Madrid'in eline geçtiğine dikkat çekiyor. Teknik direktör Juanda Ramos ile henüz La Liga'da yenilgi almayan ve arka arkaya 10 maçını kazanan Real Madrid'de, Ramos'un defansı düzeltmesi, yeni transfer Lass'ı şansını iyi kullanması, takım kaptanı olan Raul'un büyük bir liderlik göstererek golleriyle ve hırsıyla takımını ateşlemesi öne çıkan yenilikler olarak gözüküyor. Real'in en büyük kozu olarak gösterilen Robben de İspanyol teknik adamın oyun düzeninde yavaş yavaş bireysel oyundan kolektif oyuna katılmak zorunda kaldı.

Real Madrid, 2003-2004 veya 2006-2007 sezonlarında olduğu gibi, geçmişten gelen gelenekle puan farkına rağmen şampiyonluk yarışından asla kopmazken, Madrid'in bu sonuna kadar olan inancı da psikolojik anlamda takıma büyük avantaj sağlıyor.

Bu arada Real Madrid ve Barcelona arasındaki çekişmenin Madrid ve Katalan basınına yansıması da ilgiyle izleniyor. Katalan spor gazeteleri ''Sport'' ve ''El Mundo Deportivo'', pazartesi günü ''Yeter!'', ''Kriz!'' şeklinde başlıklar atarak Barcelona'yı uyarırken, bugün ''İnanıyoruz!'' diyerek, takımlarına destek vermeye çalıştılar. ''Marca'' ve ''As'' gibi Madrid spor gazeteleri ise Real'in yakaladığı hızla lig sonunda şampiyonluğa ulaşacağını savunuyor.

Öte yandan Barcelona'nın defans oyuncusu Sylvinho'nun ''İspanya'nın kıskandığı bir takımız, bizden korkan onlar'' ve Xavi'nin ''Kriz mi? Ne krizi... 3 kupada da varız'' şeklindeki sözleri Madrid basınınca, ''Krizi kıskançlık olarak tanımlıyorlar. Barça, 3 maçta 8 puan kaybetti ama bunun sadece bir yol kazası olduğunu söylüyor'' diye alaylı bir şekilde verildi.

bir hafta omce bunlar konusuluyordu.ancaq 26 haftada  Real Madridin Madrid derbisinde  Atletiko Madridle berabere kalarak evinde puan kaybetmesile , Barselona haftalar sonra Atletiko Bilbaoyu yenmesinin ardindan puan farki tekrar 6 ya cikti.son haftalara yaklasildikca heyecanin kizismasi  futbolseverler acisindan  guzel  cunki muthis maclar cikacak gibi duruyor....

Real Madrid sampionlugu


2007-2008 sezonunda Real Madrid ligin tamamlanmasina haftalar kala sampionlugunu ilan etmis,Sampionlugunu ilan eden haftanin sonrasinda Barselona karsisina cikmisdi.

Barcelona ezeli rakibini sahada alkislayarak kutlamis ve ezeli rakipten ziyade dostluk sinyali vermislerdi.Bu hos tavir Dunya basinini baya mesgul etmekle yanasi ,Ispanyada buyuk yanki uyandirmisdi.

9 Mart 2009 Pazartesi

Derbiler

Sitemizide dunyanin en buyuk derbileri hakda sizleri bilgilendiricegiz. ilk once ispanyadan basliyoruz.İspanyanin en unlu derbilerinden biri olan Real Madrid  Barselona derbisini analiz edicegiz.

Derbinin en guzel ve en cirkin yanlarini fotoraflarla sizlere iletecegiz.